Välkommen till Listdj.se

Välkommen till Listdj.se, en sajt som helt och fullt kommer att tillägnas DJ-yrket och allt som hör det till. Hit är alla välkomna- det spelar ingen roll om man är en professionell DJ, eller en glad nyfrälst eller helt enkelt ett fan av musikstilen. Vi hoppas att ni kommer att gilla det vi gör här!

Världens största artister är DJ’s

DJ’s har alltid varit ett populärt yrke men under det senaste 10–25 åren har yrket verkligen fått ett rejält uppsving. Några av de allra största artisterna under denna period har varit DJ’s och baserat sitt artisteri och sitt musikskapande på denna musikteknik. Det går inte att sticka under stol med att denna konstform är här för att stanna och att människor över hela världen älskar och uppskattar den. Något som gör det hela extra roligt är att våra svenska DJ’s haft sådana otroligt stora framgångar. Det räcker ju med att nämna några namn så som Avicii, Swedish House Maffia och Eric Prydz och Alesso. Förhoppningsvis kan denna sida bidra till att denna del av det svenska musikarvet förvaltas väl även i framtiden.

Skaparna bakom sidan

Bakom denna nya sida står ett gäng entusiaster som älskar allt som har med musik och DJ: ande att göra. Vi brinner för yrket, även om vi själva inte har turen att arbeta med detta på full tid. Men så fort vi får chansen genomför vi spelningar och uppträdanden på olika platser runt om i Sverige.

Syftet med denna sida är att presentera information till människor som tycker lika mycket om att Dj:a som vi gör. På sajten kommer man att kunna läsa om allt möjligt. Vi presenterar nyheter från branschen, testar och betygsätter olika typer av utrustning, informerar om intressanta spelningar i Sverige och övriga världen. Förhoppningsvis kommer vi också att kunna bjuda på massor av roliga och djupgående intervjuer med de största i branschen- det gäller allt från Dj:arna själva till skivbolagsmänniskor, klubbägare och promotorer.

Kontakta oss gärna med förslag och tips om artiklar som ni skulle vilja se på sajten. Vi hoppas att kunna bjuda på något för alla!