Hur blir man DJ?

Om du drömmer om att vara den som får andra att gå loss på dansgolvet är det en bra början. Det är också bra om du är musikalisk. Du behöver i alla fall ha taktkänsla och sinne för vad folk diggar.

Lyssna mycket på musik, häng med i trenderna och se vad folk gillar

Studera hur olika låtar är uppbyggda så att du vet var du kan mixa någonstans. Det är även en klar fördel att vara lite människokännare när man ska underhålla en publik med cd eller vinyl. Du ska också tycka om att lyssna mycket på musik så att du vet vad som händer i den världen. Vad är det för trender och stilar som gäller nu? Vad är på väg att bli hett? Se till att vara först med det som är på gång att bli stort. Det gör dig eftertraktad på dansgolven.

Att bli duktig kräver passion och en ekonomisk satsning

Nu är det inte så lätt att bli en skicklig DJ som det kanske ser ut. Förbered dig på många timmars mixande och laborerande innan du får till det. Räkna också med att utrustningen kommer att kosta en rejäl slant. Om du inte är passionerat intresserad av deejaying är det inte stor idé att satsa på det. Du måste tycka att det är roligt.

Studera en DJ du känner och prova på

Du kan starta din karriär genom att betrakta en DJ som du känner. Se, lyssna och lär är ett väldigt bra koncept. Be om att få prova själv. Experimentera lite med utrustningen och upptäck hur du kan pitcha och fadea musik. Det bästa är förstås om du kan köpa ett eget mixerbord. Men innan du är säker på om du vill hålla på med det här kan du också ladda ner gratis DJ-program från nätet. Då behöver du förstås även ett passande ljudkort, ett par högtalare och sköna hörlurar.

Personligheten hos DJ:n är avgörande

Det är många som vill bli DJ-stjärnor nuförtiden och med teknikens hjälp har det aldrig varit mera möjligt än idag. Man får ändå inte låta sig luras av den här tillgängligheten. Det är framför allt personligheten hos DJ:n som lyser igenom och som får folk att gå igång och dansa extatiskt. DJ:n bjuder på sig själv i sin musikmix. Det handlar om så mycket mera än att bara vrida på rattar och trycka på knappar.