Vad är housemusik?

Housemusik går att förklaras som en elektronisk dansmusik som uppfanns i Chicago i början på 1980-talet. Man kan också säga att det är en form av populärmusik som ofta består av en stadig 4/4-takt. Enligt vissa är housemusiken besläktad med discon eftersom det händer att de två genrerna påminner om varandra. Inom housemusiken är det dessutom möjligt att hitta flera undergenrer. Genom att lyssna på olika houseartister kommer du höra att de tillhör samma genre samtidigt som de låter olika.

Housemusiken går idag att hitta på flera platser. Det är bland annat en perfekt bakgrundsmusik i spel, filmer och det är inte ovanligt att höra genren på radio. När du jämför casino och börjar leta efter det perfekta spelet kan du stöta på en spelautomat som använder housemusik som bakgrundsmusik. Det finns även spel med musik som huvudtema ifall det är vad du letar efter. För att ta en ännu närmare titt kan du välja en viss houseartist och se vad de har att bjuda på.

Swedish House Mafia

Vad är housemusik?

Swedish House Mafia är en svensk DJ-grupp och houseproducent som bildades år 2005. Gruppen bestod av Eric Prydz, Steve Angelio, Sebastian Ingrosso, Axwell samt Henrik B. Henrik B lämnade dock gruppen relativt tidigt. Under sin karriär nådde de stora framgångar med låtar som ”Don’t you worry child”, och ”Save the world”. De spelade över hela världen med år 2013 meddelade de att det var gruppens sista år. De återförenades dock år 2018 och har sedan dess fortsatt att skapa musik och uppträda runt om i världen.

Fler kända houseartister

Ibland är det inte lätt att hitta vilken artist som sysslar med just housemusik eftersom de inte marknadsför sig som en houseartist. Det finns dock en rad med välkända artister som har skapat musik i genren. Några av dessa är David Guetta, Daft Punk, Avicii och Calvin Harris. Det är inte ovanligt för dessa artister att samarbeta med andra välkända musiker vilket innebär att många antar att det är den andra artisten som ligger bakom musiken. Men det stämmer inte alltid.