Tomorrowland

Tomorrowland är en musikfestival för flera olika genrer av elektronisk musik, bland annat trance, house, hardstyle och dubstep. Festivalen anordnas sedan år 2005 varje sommar i Belgien. Den exakta platsen är staden Boom utanför Antwerpen. Festivalen har blivit extremt populär och är i stort sett ett måste för alla som tycker om den här typen av musik, speciellt om du själv hoppas kunna göra dig en karriär som DJ. Festivalen har ett sagotema, och det är det som namnet Tomorrowland syftar på.

tomorrowland

Under festivalen kan du inte bara lyssna på när grymma DJ’s spelar fantastisk musik. Det pågår massor av andra aktiviteter på och omkring festivalområdet. Du kan utöva yoga eller delta i gruppass för andra träningsformer. Det är också härligt att koppla av i The Chill Out Zone, området där du kan hänga i loungen, äta och dricka gott eller bada i poolen. Det finns inget som skapar feststämning som att hänga vid en pool med sina vänner. Samma festkänsla som på en festival kan du uppnå med ett swimspa hemma.

Prestigefulla line-ups

Tomorrowland har alltid presenterat besökarna med fantastiska line-ups av duktiga artister. I stort sett alla som är något i DJ-branshen har spelat här, vissa flera gånger om. Festivalen kan skryta med att ha varit värdar åt världsstjärnor som Swedish House Mafia, Axwell, Steve Aoki, David Guetta, Tiësto, Armin van Buuren, Avicii och många fler. Det stora utbudet av artister gör att alla besökare kan hitta spelningar som de uppskattar, ofta brukar man faktiskt få välja bort flera favoriter eftersom området är så stort, artisterna så många och spelningar sker samtidigt.

En lång tradition

Tomorrowland har anordnats under många år och har blivit något av en institution i elektrovärlden. Tack vare sin stora popularitet anordnas idag flera spin off-festivaler. Tomorrow World anordnas i USA och 2018 annonserade festivalledningen att Tommorowland Winter skulle börja anordnas årligen i franska Alpe d’Huez. Orginalfestivalen äger rum under två helger i juli och lockar mer än 400 000 besökare, något som gör Tomorrowland till en av världens största festivaler. När biljetterna släpps säljer de slut på ett par timmar och detta trots att arrangörerna aldrig gjort reklam för festivalen.